Bu Blogda Ara

14 Mart 2018 Çarşamba

KENDİMİZ İÇİN !!!!

Merhaba! Biz ev hanımları, evimizi düzenli tutmayı, eşimiz ve çocuklarımız için yemek yapmayı, onların hayatını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa üstlenmeyi, bozulan musluğu tamir etmeyi, yanan ampulü değiştirmeyi, vs...., gibi birçok işi sevsek de sevmesek de ustalıkla halledebiliriz.
Ama şöyle ki, aslında bir anne, bir eş olsak da, biz de bu hayatta kendimiz için bir şeyler yapmalıyız. Mutluluğu hakediyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla, birçok ev hanımı ne yazık ki, kendini yalnızca eşine ve çocuklarına adayarak yaşıyor ve mutlu olduğunu sanıyor. Bunun yanlış olduğunu farkettikleri anda da yılların geçtiğini üzülerek görüyorlar. Oysa, bir kadın, hem kendine hem de ailesinin ihtiyaçlarına yetebilecek kadar akıllı ve beceriklidir.
Zamanımızı akıllıca kullanarak pekala kendimize, arkadaşlarımıza da vakit ayırabiliriz ki mutluluğu yakalayabilelim. Şimdi düşünelim bakalım kendimiz için neler yapabiliriz? Düzenli olarak bir güzellik salonuna, ya da evimize en yakın kuaföre giderek, ellerimize, ayaklarımıza, saçlarımıza bakım yaptırarak, kendimizi ödüllendirebiliriz.
Çok sık olmasa da bütçemize göre alışveriş yaparak mutlu olabiliriz. Mutfak alışverişinden bahsetmiyorum tabii ki...
Haftada bir ya da iki kere arkadaşlarımızla buluşup kahve içip sohbet edebiliriz. Bu bizi motive edecek, arkadaş sohbetleri kafamızın dağılmasını sağlayacaktır. Mümkünse dışarıda bir yerde buluşalım ki, ev ortamından uzaklaşalım.
Kitap okuyalım. Değişik türde kitaplar seçerek, ruh halimize göre kafamızı dağıtacak kitaplar okuyalım. Hem kendimize birşeyler katmış, hem de vaktimizi verimli değerlendirmiş, hem de dinlenmiş oluruz. Bir de kitap okumayı seven bir annenin, çocuklarına güzel bir örnek olabileceğini de ekleyeyim.
Evet hanımlar siz de düşünün, kendimizi mutlu etmek için başka neler yapabiliriz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder