Bu Blogda Ara

27 Ocak 2016 Çarşamba

KİTAP!!!

Benim için kitap okumak hayatımın en önemli aktivitelerinden birisi. Bugüne kadar ne kadar kitap okuduğumu hatırlamıyorum bile inanın. Herkes okumalı diye de düşünüyorum aynı zamanda. Ben, kızım henüz bir iki yaşlarındayken, hiç abartmıyorum hemen her gece ona kitap okuyordum ki, o da okumaya alışsın, kitapları sevsin. Öyle de oldu, Kızım da benim gibi bir kitap kurdu oldu çıktı. Kitapların bize tek zararı, ev taşırken kitap kolilerini taşıyan kişilerin şikayetleri oluyor. Anladığınız gibi kitaplarımızdan kolay kolay ayrılamıyoruz da. Ama son birkaç taşınmamızda artık kızımın eskiden okuduğu yüzlerce çocuk kitabını kitap okumayı seven çocuklara bağışlayarak stoklarımızı düşürmeye çalıştım.Ama ne mümkün, bir taraftan eksilirken diğer taraftan yenilendikleri için yine başarılı olamadım. Ama şikayetçi değilim. Onların evimde olduklarını bilmek bile çok keyifli. 
Bu kadar kitap sever oluşum yüzünden de sürekli yeni çıkan kitapları takip halindeyim tabii ki... Ne tür olursa olsun, yerli yabancı roman, polisiye, gerilim, psikolojik, tarihi, komik, her türlü kitabı okumayı severim. 
Şimdi de, alışveriş yaptığım  kitap sitelerindeki fiyatlarıyla, güzel olduğunu düşündüğüm  yeni çıkan birkaç kitabı sizinle paylaşmak istiyorum.


 

Elveda Güzel Vatanım

Elveda Güzel Vatanım   

1926 yılının o hüzünlü sonbaharı. Osmanlı İmparatorluğu yıkılmış, genç cumhuriyet ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor. O büyük altüst oluşun içinde bir adam:
Şehsuvar Sami… Bir zamanların İttihat ve Terakki fedaisi, şimdilerin yorgun komitacısı. Şehsuvar Sami’nin etrafında dönen amansız bir entrika. Bir yanda kaybettiği ama hiçbir zaman yüreğinden çıkartamadığı sevgilisi Ester, öte yanda yaşanılan tarihsel bozgun… Kaybedilen bir ülke, kaybedilen bir şehir, kaybedilen bir hayat. Ve aklında hep aynı soru:
Devlet mi kutsaldır, yoksa insan mı?

“Ölüm, şehirlerimizi kaybetmekle başlar.” Kim söylemişti bu cümleyi hatırlamıyorum, ne yazık ki doğru… Doğru, lakin eksik. Ölüm, şehirlerimizi kaybetmekle başlar, vatanımızı kaybetmekle neticelenir.

Sahi nedir vatan? Bir toprak parçası mı, uçsuz bucaksız denizler, derin göller,  yalçın dağlar, verimli ovalar, yemyeşil ormanlar, kalabalık şehirler, tenha köyler mi? Hayır, bütün bunların ötesinde bir anlam taşır vatan. Ne sadece toprak parçası,  ne su havzaları, ne ağaç silsilesi… Annemizin şefkati, babamızın saçlarına düşen ak, ilk aşkımız, doğan çocuğumuz, dedelerimizin mezarlarıdır vatan…

Vatanı olmayan insanın hayatı da olmaz. Evet, bir vakitler zihnim,  kalbim bu fikirlerle doluydu. Şimdi? Şimdi bilmiyorum…

Liste fiyatı:20 lira
D&R fiyatı:15 lira
Kitapyurdu fiyatı:15 lira

Aşkla Kal

Aşkla Kal

İnsan olmaktan yorulur bazen insan.
Hayat yorar, aşk yorar, yalnızlık yorar, kalabalık yorar, gelen yorar, giden yorar...
Sana sunulan hiçbir şeye alışma bu yüzden. Terk edenler yorar...
Daha az güvenmeye, daha az sevmeye ve daha az inanmaya tecrübe diyorlar. Ama bu tecrübe değil, tecrübeyi doğru kullanamamaktır.
Daha az güvenmek, güven sorunu yaratır. Gerektiği kadar güvenmelisin. Daha az sevmek yalnızlığı getirir. Hak ettiği kadar sevmelisin.
Daha az inanmak inancını zedeler. Neye ne kadar inanman gerek, onu bilmelisin.
İnsanlar terk edilerek terk etmeyi, aldanarak aldatmayı öğreniyorlar. Oysa terk edilen sadakati, aldatılan dürüstlüğü öğrenmelidir. Hayatın getirdiği sevinç ve mutlulukları nasıl kabul ediyorsak, onun sunacağı kederleri de aynı olgunlukla kabul etmeliyiz. Bu dünya bir imtihan dünyası. Kaderimize yazılan her keder, dayanma, sabretme ve inanma gücümüzü sınar.
Yıkılmış, aldanmış, incinmiş, kırılmış olabilirsin. Umutların tükenmiş de olabilir. Bu kaderindir. Kader seni sürekli dener. Cevabını bilmediğini sandığın bir soru gibi gelir. Oysa Rabb’in o sorunun cevabını çoktan vermiştir. Ve onun senin durumundakilere verdiği en iyi cevap gece-gündüz ilişkisidir. Geceyi ve gündüzü düşün şimdi. Ve şunu:
Her yeni gün, bitmiş bir gecenin ardından başlar ve şahitlik ettiğimiz bitişler, göremediğimiz nelerin başlangıcıdır kim bilir..

Liste fiyatı:20 lira
D&R fiyatı:13 lira
Kitapyurdu fiyatı:14 lira

Yeşil Deniz Kabuğu

Yeşil Deniz Kabuğu

Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seçiyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris'e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi, ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi. Peki ya şimdi? 

"Sarah Jio, her kitabında olduğu gibi, aşk hikâyesini, geçmişi ve gizemi birlikte harmanlayarak içinizi ısıtacak, okuduktan sonra kolay unutamayacağınız bir roman sunuyor. Yeşil Deniz Kabuğu, geçmişin kolay kolay peşimizi bırakmayacağını, dönüp dolaşıp bizi bulacağını son derece tatlı ve merak uyandırıcı bir dille anlatırken, bir yandan da Kailey'yle birlikte çıktığımız bu, zamanlar arası yolculukta, geride bıraktıklarımızı, hayatımızdan silinip gidenleri ve kendi geçmişimizi düşünmemizi sağlıyor. Yazarın ve türün hayranları kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacak. Henüz Sarah Jio'yu hiç okumadıysanız buradan başlayabilirsiniz." 
-Tuğçe'nin Kitaplığı-

"Klasik bir Sarah Jio değil, bir Sarah Jio klasiği. Sürükleyici bir aşk hikâyesi... Okurken umudu, hüznü ve aşkı içinizde yaşayacağınız, aşkın en derinlerde olduğunu hissedeceğiniz etkili bir yolculuk. Daima kalbinizdeki sese kulak verin, aşkın hep var olduğuna inanın. İçinizdeki sonsuz sevgiye dokunmak istiyorsanız kesinlikle okumalısınız."
-Sarah Jio Turkey-

Liste fiyatı:20 lira
D&R fiyatı:15,20  lira
Kitapyurdu fiyatı:15 lira

Tutsak Güneş

Tutsak Güneş

“Güneşimizle aramızda kara kedi gibi duran o Gökcisim, bir gün çekip gidecekti elbette. Belki çok yakındı çözüm. Kapıdaydı. O an gelene kadar bize düşen, sanki güneş gökte parlıyormuşçasına yaşamayı sürdürmekti. Hayata tutunmaktı.” Yakın gelecekte, yeryüzünde bir ülke… Tiran ölmüş ve oğlu başa geçmiştir. Ülke, din ulemaları ve polisler ordusundan oluşan bir demir yumrukla yönetilmektedir. Katı yasalarla sınıflara ayrılan halksa, yoğun denetim ve gözetim altında yaşamaktadır. Güneşse, kimselerin nasıl, neden olduğunu hatırlamadığı bir dönemden bu yana, “Gökcisim” denilen dev bir kütlenin ardındadır. Her yer buz tutmuş, yaşam sevinci tüm canlılardan el ayak çekmiştir. Gelgelelim yıpratıcı uykusuzluğuna çare arayan bilim kadını Yuna, geçmişine, kaderine ve en önemlisi de, bir kadın olarak tutkularına sahip çıkarak, beklenmedik bir şekilde gerçekleri sorgulamaya başlar. Topluma dayatılan kuralların, değişmez varsayılan yasaların, sonu gelmez sansürün mutlak olmadığını fark eden Yuna, sorumluluğunu üstlenip, deyim yerindeyse, güneşe açılan kapıyı aralamayı göze alacaktır. Geçmişle hesaplaşmalar, düzenle çatışan tutkular ve insanı dönüştüren aşklar… Ayşe Kulin, okurlarını sarsıcı bir gelecek hayal etmeye davet ettiği Tutsak Güneş’te, genç bir kadının unutulmaz uyanış hikâyesini anlatıyor.

Liste fiyatı:24 lira
D&R fiyatı:18,24  lira
Kitapyurdu fiyatı:18 lira

Benim Yolum
Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu

Benim Yolum <br /> Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu

Aamir Khan’ın İnanılmaz Yolculuğu Hayranları yeteneğini oynadığı filmlerden önce gözündeki ışıktan seziyor çünkü oyunculuğu da kendisi gibi samimi. “Gözleriyle oynayan adam” lakabını almasının bir sebebi var. Ona sadece sevgi değil saygı da duyuyorlar çünkü ülkesinde yolsuzluk, eğitim sistemi, cinsiyetçilik, çocuk istismarıyla mücadele, insan hakları gibi meselelerde örnek bir aktivist. O, bir zamanların Hintli çocuk yıldızı, sinemanın içinde doğmuş bir aileye mensup, oyunculuktan yönetmeliğe uzanan zirvenin sahibi. Gençlerin kalbinin gümbür gümbür atmasına sebep olan ‘çikolata oğlan’dan, Hint sinemasının dönüm noktası sayılan filmlere uzanan yolculuğuyla parlamış bir yıldız. Çağdaş Hint sineması ona çok şey borçlu. Filmografisindeki yirmi bir filmle kalıplaşmış algısına yenilikler kattığı Bollywood’un gözbebeği, Time’ın seçtiği en etkili 100 isimden biri. Amir Khan’ın zirveye yaptığı tutkulu ve olgun yolculuğun, hayata ve sinemaya duyduğu aşkın, Tanrı’ya ulaşma çabasının inanılmaz hikâyesi… “Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, hepimizin içine dürüst bir şekilde bakması, yanlış bulduğu şeyleri düzeltmek için çalışması gerek. O zaman toplum genelinde büyük bir değişim yaşanır.” - Aamir Kahn “Mezuniyete inanmıyorum. Bir işte gerçekten iyi olmak istiyorsanız, onu öğrenmelisiniz. Ben de bunu yaptım. Büyük bir karardı.” - Aamir Kahn Aamir Khan Hint sinemasının en sağlam yıldızlarından biri. The Guardian Aamir Khan Bollywood’un en saygın genç aktörüdür. Jenerasyonunun ilk starı olup rollerini seçtiğinde sektörün de standardını belirlemiştir. Time Sinematik becerinin kesin kavranmasından bahseden seçkin bir film. Görselliği ve zorlu şiirselliği çağrıştırmasıyla, Raakh çarpıcı bir yapım. The Sunday Observer Orijinal ve canlı... Küller Hint melodramının klişelerinin ötesine geçmek için uğraşıyor ve bunu başarıyor. The Guardian Olumsuz bir rolde çarpıcı bir performans. Filmfare, Aamir’in Raakh’daki rolüne dair.

Liste fiyatı:19 lira
D&R fiyatı:13,87  lira
Kitapyurdu fiyatı:12,35 lira

İlik

İlik

Bone’da bir ev…
Evde bir kız…
Kızda bir gizem…
Margo diğer kızlara benzemiyor. Bone denilen izbe bir mahallede, lanetli bir evde onunla iki yılı aşkın bir süredir konuşmayan lanetli annesiyle yaşıyor. Günlerini kendini görünmez hissederek geçiriyor. Ancak tekerlekli sandalyedeki komşusu Judah Grant’le arkadaşlık etmeye başlayınca işler değişiyor. Mahalleden tanıdıkları yedi yaşındaki Neveah Anthony kaybolunca Judah bu olayı çözmede Margo’ya yardımcı oluyor.
Margo’nun öğrendikleri onu değiştirip hayata karşı yeni bir bakış açısı geliştirmesine sebep oluyor. Çocuk istismarcıları ve tecavüzcüleri bir bir hedef alarak kötü insanları bulup onları cezalandırmaya karar veriyor.
Ancak kötüleri avlamak tehlikeli bir iş ve Margo kendi ruhu dâhil her şeyi kaybetme riskiyle karşı karşıya…

Liste fiyatı:22 lira
D&R fiyatı:16,72  lira
Kitapyurdu fiyatı:15,40 lira

Aşkın Tuhaf Halleri

Aşkın Tuhaf Halleri

Charley Lambert’ın iyi bir işi, göz kamaştıran bir evi ve herkesin sahip olmak isteyeceği karizmatik bir sevgilisi vardı. Ta ki bacağı üç yerden kırılıncaya ve uzun bir süre evde oturmaya mahkûm oluncaya dek.
Tam bir işkolik olan Charley işten uzak kalacağı bu süre içinde kendini oyalayacak bir şeyler bulmaya karar verir ve gazetede gördüğü bir ilan dikkatini çeker. Sevgili bulamayan yalnız insanlar için bir çöpçatanlık sitesi kurar. Ne var ki asıl yardıma ihtiyacı olan kişinin kendisi olduğunun farkına varır. Ve Charley’nin hayatı bundan sonra aklının alamayacağı kadar değişecektir.

Liste fiyatı:26 lira
D&R fiyatı:19,76 lira
Kitapyurdu fiyatı:20,86 lira

Kelebeğin Hayat Sırları

Kelebeğin Hayat Sırları

İnsan nasıl yaşarsa parlar? Nasıl yaşarsa mutluluğu yakalar?   Nasıl yaşarsa yaşadığına değer? Nil’in kelebeklerde keşfettiği hayat sırları elinizde… 17 yaşıma dönseydim, kendime şunları söylerdim: En önemli şey aşk; onu doya doya yaşa! Birkaç kişinin elini sıkı sıkı tut. Onların dertleriyle dertlen, mutluluklarıyla uç, dediklerine kulak ver. Başkalarının kriterlerine göre seçim yapma. O zaman başkalarının gideceği yerlere gidersin. Oralarda ne işin var? Her gün oku. Her şeyi oku. Ağaç olmak nasıldır? Van Gogh olmak nasıldır? İkinci Dünya Savaşı’na katılmış olmak nasıldır? Öğren. Kendinle sosyalleş. Yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Her gün şükret. Karanlık günler olacak. Düşeceksin de. Yaralar da açılacak. O zamanlarda şunu unutma: Tünel bitecek. Kalkacaksın da. Kabuk da bağlayacaksın. Korkmaktan korkma. Ödün bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. Böbürlenme. Kibirlenme. Köpürme. Abart. Çoğalt. Parlat. Her gün, bir yazar tarafından hayatının hikâyelendirildiğini düşün ve dinle. Böyle bir kahraman olmak ister miydin? İstiyorsan başarıyorsun. Ne mutlu sana.

Liste fiyatı:23 lira
D&R fiyatı:17,48 lira
Kitapyurdu fiyatı:17,25 lira

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder